iPhone’da iCloud Paylaşılan Fotoğraf Albümlerinden Herkese Açık Bir Web Sitesi Nasıl Oluşturulur

Fotoğraf albümlerinizi iCloud olmayan kullanıcılarla kolayca paylaşın.

iPhone’daki Fotoğraflar uygulamasında, fotoğrafları arkadaşlarınız veya ailenizle paylaşmayı son derece kolaylaştıran bir Paylaşılan Albümler seçeneği bulunur. Tabii ki, yakın çevrenizde olmayan kişilerle fotoğraf paylaşmak için her zaman mesajlaşma uygulamaları vardır, ancak birkaç yüz fotoğrafınız varsa, bunları yalnızca toplu olarak paylaşabilirsiniz.

Paylaşılan Albümler, bu alanda çok ihtiyaç duyulan bir mola sağlar. Paylaşılan bir albüme tek seferde istediğiniz kadar fotoğraf ekleyebilirsiniz (sayılara bağlı kaldığınız sürece: paylaşılan tüm albümler için saatte 1000’den fazla fotoğraf ve toplamda bir albüm için 5000 fotoğraf).

“Paylaşılan Albümler iyi ve her şey ama ya bir albümü Apple dışı kullanıcılarla paylaşmak istiyorsak?” Ne olmuş yani? Fotoğrafları yalnızca Apple kullanıcılarıyla değil herkesle paylaşmak için Paylaşılan Albümler özelliğini kolayca kullanabilirsiniz! Herkesin albümdeki fotoğrafları görebilmesi için paylaşılan albümünüz için herkese açık bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Tüm Kurulum Nasıl Çalışır?

Paylaşılan albümünüz için herkese açık bir web sitesi oluşturma ihtimalinin sizi korkutmasına izin vermeyin. Hiçbir şey yapmanıza gerek yok; tüm ağır kaldırma, Apple’ın kendisi tarafından yapılır. Paylaşılan albüm için iCloud’da herkese açık bir web sitesi oluşturur. Tek yapmanız gereken, bir anahtarı açmaya eşdeğerdir. Ardından, iCloud kullanmayan herkes albümü görüntüleyebilir. Yine de iCloud kullanıcılarını, albümü Apple aygıtlarında görebilmeleri için normal şekilde davet edebilirsiniz.

Ancak paylaşılan albümünüzü herkese açık hale getirmenin bir püf noktası var. İçeriğe herhangi birinin mi yoksa yalnızca belirli kişilerin mi erişebileceğine karar verebileceğiniz bazı paylaşım seçeneklerinin aksine, iCloud’da herkese açık paylaşılan bir albüm, bağlantıya sahip olan herkes tarafından görüntülenebilir. Ona erişimi kısıtlayamazsınız.

Bu nedenle, albümünüzü herkese açık hale getirdiğinizde, başkalarına bağlantıyı başkalarıyla paylaşmamalarını söylediğinizden emin olun.

Paylaşılan Albüm için Herkese Açık Bir Web Sitesi Oluşturun

iPhone’unuzdaki Fotoğraflar uygulamasını açın.

‘Albümler’ sekmesine gidin.

Ardından, “Paylaşılan Albümler” bölümüne gidin ve tüm paylaşılan albümleri görüntülemek için sola kaydırın veya “Tümünü Gör” seçeneğine dokunun. Henüz paylaşılan bir albüm oluşturmadıysanız, nasıl oluşturabileceğinizle ilgili kılavuzumuza göz atın. Önce paylaşılan bir albüm oluşturmanız gerekecek. Ancak o zaman onu herkese açık hale getirebilirsiniz, yani bir albümü oluştururken herkese açık hale getirmenin doğrudan bir yolu yoktur.

Şimdi, herkese açık hale getirmek istediğiniz ‘Paylaşılan Albüm’e dokunun.

Ekranın sağ üst köşesindeki seçeneklerden ‘Kişiler’ seçeneğine dokunun.

‘Paylaşılan Albümü Düzenle’ ekranından, ‘Genel Web Sitesi’ için anahtarı açın.

Yayınlama tamamlanırken birkaç saniye sürecektir.

Yayınlanır yayınlanmaz, bir bağlantı ve bağlantıyı paylaşma seçeneği görünecektir. iOS’un paylaşım sayfasını açmak ve herhangi bir uygun yöntemi kullanarak bağlantıyı paylaşmak için ‘Bağlantıyı Paylaş’a dokunun.

Herkes güncel bir tarayıcıda bağlantıya gidebilir ve fotoğrafları görüntüleyebilir ve indirebilir. Paylaşılan albüm ayarlarına giderek ‘Genel Web Sitesi’ düğmesini kapatarak istediğiniz zaman albümün özel kazanç elde etmesini sağlayabilirsiniz.

iPhone’daki Paylaşılan Albümler, özellikle çok sayıda fotoğraf paylaşmanız gerektiğinde, başkalarıyla fotoğraf paylaşmayı gerçekten kolaylaştırır. Fotoğrafların herhangi bir buluta yüklenmesini veya toplu olarak paylaşılmasını beklemeniz gerekmez.

Check Also

iPhone Kilit Ekranında Canlı Aktiviteler Nasıl Etkinleştirilir veya Devre Dışı Bırakılır

Doğrudan kilit ekranınızda uygulamalardan gerçek zamanlı güncellemeler alın ve doom kaydırmanın pençelerinden kurtulun iOS 16 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.