İPhone'da Bir Uygulamaya Nasıl Güvenilir

Kurumsal uygulamalara güvenmek, bunları kullanmak için çok önemlidir.

Ne zaman iPhone’unuzdaki App Store’dan bir uygulama indirmek istediğinizde, hiç düşünmeden devam edebilir ve indirebilirsiniz. Ona güvenip güvenemeyeceğiniz konusunda endişelenmenize gerek yok. İPhone’unuz da öyle. Apple’daki arkadaşlar App Store’daki uygulamaları kapsamlı bir şekilde incelediği için uygulamayı herhangi bir güçlük çekmeden yükleyebilir ve açabilirsiniz.

Ancak, App Store dışındaki herhangi bir yerden uygulama almaya gelince, hafif bir aksaklık var. İPhone’unuz onu hemen kullanmanıza izin verecek şekilde programlanmamıştır. Güven oluşturmak için geçmeniz gereken bir süreç var. Ve ancak o zaman bir uygulamayı açıp kullanabilirsiniz. Bu gerçekten kendi güvenliğiniz için, bu nedenle kendilerini uygulama kılığına giren herhangi bir virüsle karşılaşmazsınız.

Ancak bir uygulamaya güveniyorsanız, yoldaki bu küçük çıkıntının cesaretinizi kırmasına izin vermeyin. Bir uygulamaya güvenme süreci kolay ve hızlıdır.

Bir Uygulamaya Manuel Olarak Güvenme

Kurumsal uygulamalar olarak bilinen bu uygulamalar, okulunuzun veya kuruluşunuzun iPhone’unuzda kullanmanız gereken dahili uygulaması olabilir. Kuruluşunuz uygulamaları dağıtmak için bir Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) çözümü kullanıyorsa ve siz uygulamayı bu çözüm aracılığıyla yüklerseniz, kurumsal uygulamalar için güven otomatik olarak oluşturulur. Ancak bir kurumsal uygulamayı manuel olarak yüklerseniz, kullanmaya başlamak için manuel olarak güvenmeniz gerekir.

Manuel olarak yüklediğiniz bir kurumsal uygulamayı açmaya çalışırsanız, onu açamadığınızı görürsünüz. Bunun yerine güvenilmeyen bir geliştirici olduğunu söyleyen bir mesaj alacaksınız. Yani temel olarak, yapmanız gereken tek şey geliştiriciye bir kez güvenmek ve ardından onlardan herhangi bir ve tüm kurumsal uygulamaları kullanabilirsiniz.

Bir uygulamaya güvenmek için iPhone ayarlarınıza gidin ve ‘Genel’ seçeneğine dokunun.

Ardından, Genel ayarlar’da aşağı kaydırın ve VPN altındaki ‘Profiller’e veya’ Profiller ve Cihaz Yönetimi’ne – telefonunuzda hangi seçeneği görürseniz görün.

Profiller’de ‘Kurumsal uygulamalar’ bölümünü bulduğunuzda, söz konusu kurumsal uygulamanın geliştiricisine yönelik bir profil göreceksiniz. Güvenmek için ona dokunun.

Ekranınızda, uygulamaya güvenmenizi onaylayan bir bilgi istemi görünecektir. Uygulama için güven oluşturmak için ‘Güven <Geliştirici>’ seçeneğine dokunun.

Profillerden ‘Uygulamayı Sil’e dokunarak tüm uygulamaları silmeyi seçene kadar geliştiriciye güvenilir. Geliştiriciye bir kez manuel olarak güvendikten sonra, aynı geliştiricinin diğer kurumsal uygulamaları için işlemi tekrarlamanız gerekmez.

Not: Güven oluştururken aktif bir internet bağlantınız olduğundan emin olun. Uygulama geliştiricisinin sertifikasını doğrulamak için İnternet bağlantısı gereklidir. İnternet bağlantınız yoksa, iPhone’unuz uygulamanın altında ‘Doğrulanmadı’ ifadesini gösterecektir. Uygulamayı kullanabilmek için internete her bağlandığınızda ‘Uygulamayı doğrula’ seçeneğine dokunun. Bir uygulamayı doğrularken bir güvenlik duvarının arkasındaysanız, https://ppq.apple.com adresine bağlantılara izin verecek şekilde yapılandırın.

Kurumsal uygulamalara yönelik güveni korumak için uygulama geliştiricisinin sertifikasını düzenli aralıklarla yeniden doğrulamanız gerekebilir. Güvenin yakında sona ereceğini belirten bir mesaj göreceksiniz. Yeniden doğrulamak için ya cihazınızı internete bağlayın ve ‘Uygulamayı Doğrula’ düğmesine dokunun veya sadece uygulamayı başlatın.

Artık okulunuz, kuruluşunuz veya işiniz için ihtiyacınız olan herhangi bir uygulamayı kullanabilirsiniz. Bir arkadaşınıza yaptıkları bir uygulamayı deneyerek yardım ediyor olsanız bile, bu çocuk oyuncağı olacaktır.

İlginizi Çekebilir!

İPhone Nasıl Sıfırlanır

İPhone’un genel algısı, “sadece çalıştığı” yönündedir. Yeni bir iPhone satın aldığınızda bu doğru olabilir, ancak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir