İPhone'da Parola Nasıl Kapatılır

Çoğu zaman, iPhone’unuzdaki parolayı kapatmanız gerekir. Örneğin, birisinin telefonunuza bir süreliğine erişmesini istiyor, ancak şifrenizi paylaşmak istemiyorsunuz veya telefonunuz bir etkinlikte müzik kaynağı ve aynı anda birden fazla kişi tarafından yönetiliyor. Mevcut şifreyi ellerinde bulunduranlardan biriyseniz, bu gibi durumlarda şifreyi kapatmak aklınıza gelen ilk düşünce olabilir.

Ancak, parolayı kapatmak iPhone’unuzu güvenlik riskine sokar, bu nedenle risk size aittir. Ayrıca, parola devre dışı bırakıldığında, Face ID ve Touch ID çalışmayı durdurur. Artık Apple Kimliğinizi sıfırlayamazsınız ve Apple Pay Kartları artık iPhone’unuzda saklanmayacaktır. İnsanların Apple’a başvurduğu güvenlikten ödün verme ve özellikleri kaybetme düşüncesi, kararı yeniden gözden geçirmenize neden olabilir.

Şifreyi kapatmaya kararlıysanız, işlem oldukça basit ve anlaşılırdır ve bir dakikadan fazla sürmez. Özelliği tamamen devre dışı bırakmak için mevcut şifrenizi girmeniz gerekecektir. Bu ek güvenlik katmanı, iPhone’unuzun kilidinin açık olduğunu bir şekilde bulsa bile, başka hiç kimsenin şifreyi devre dışı bırakamamasını sağlar. Şifreyi devre dışı bırakmanın hem artılarını hem de eksilerini tartıştıktan sonra, sürece devam edelim.

İPhone’da Parolayı Kapatma

Şifreyi kapatmak için ana ekrandan iPhone ‘Ayarlar’ı açın.

İPhone ayarlarında, aşağı kaydırın ve ‘Dokunmatik Kimlik ve Şifre’yi arayın ve ardından açmak için üzerine dokunun.

Şimdi kimlik doğrulamak için parolayı girmeniz ve parola ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmanız gerekecektir.

Artık Touch ID ayarlarını değiştirme, parmak izi ekleme veya kaldırma ve parolayı kapatma veya parolayı değiştirme bölümünü göreceksiniz. Parolayı tamamen kapatmak için burada olduğumuz için, ‘Parolayı Kapat’ seçeneğine dokunun.

Bir kez daha, ayarı kapatmak için mevcut şifrenizi girmeniz istenecektir. Bu son adımdır ve kimlik doğrulama yapıldıktan sonra, iPhone’unuzun kilidini açmak için artık şifreyi girmeniz gerekmeyecektir.

Parola kapatıldıktan sonra, seçeneğin yerini, değişiklik için bir tür onay olan ‘Parolayı Aç’ alacaktır.

Parola kapatıldıktan sonra, ana ekran düğmesine dokunarak veya kilit ekranından yukarı kaydırarak telefonunuzu açabilirsiniz, böylece telefonunuza onu alan herkes erişebilir. Bu, verilerinizi riske atar; bu nedenle, parolanın kapatılması önerilmez. Ancak, herhangi bir nedenle yapmanız gerekiyorsa, ASAP orijinal ayarına geri döndüğünüzden emin olun.

İlginizi Çekebilir!

İOS 11.4 beta 5 güncellemesi nasıl indirilir

Apple şimdi iOS 11.4 beta 5 güncellemesini geliştiricilere yayınladı. Güncelleme, geçen hafta beta 4'ün yayınlanmasından …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir