İPhone'da Biriyle Nasıl Gizli Sohbet Edilir

İPhone’unuzdaki ‘Notlar’ uygulamasını kullanarak birinin farkına varma korkusu olmadan gizli bir sohbet gerçekleştirin.

Meraklı gözlerin bir şekilde telefonunuza eriştiğinde yaptığı ilk şey nedir? Mesajlarınızı kontrol edin, değil mi? Kullandığımız mesajlaşma uygulamalarının çoğu oldukça biliniyor ve ilgilenen herkes önce bu uygulamalara bakacak. Birinin özel mesajlarınızı kontrol etmesi korkutucu değil mi?

Ya size iPhone’unuzdaki biriyle kimsenin aklına bile gelmeyecek bir uygulamayı kullanarak gizlice sohbet etmenin bir yolu olduğunu söyleseydik. Bu durumda yardımınıza gelen ‘Notlar’ uygulamasıdır. ‘Notlar’ uygulaması, gizli sohbetler için kolayca başvurulacak uygulamanız olabilir.

Biriyle gizli sohbet etmek için tek yapmanız gereken, Notes uygulamasını kullanarak bir not oluşturmak ve onlarla paylaşmaktır. Hatta notu birden fazla kişiyle paylaşabilirsiniz. Notta yapılan tüm düzenlemeler, bir sohbet oturumu için çok ihtiyaç duyulan ortamı sağlayan erişim izni verilen tüm kullanıcılara gerçek zamanlı olarak yansıtılır. Ayrıca, belirli bir kullanıcının (bir grup sahnesinde) yalnızca tartışmayı görüntülemesine izin verme seçeneğiniz de olacaktır.

Bir Sohbet Başlatmak İçin Bir Not Oluşturun ve Biriyle Paylaşın

Bir notu başka bir kullanıcıyla paylaşmak için, iPhone ana ekranındaki ‘Notlar’ uygulama simgesine dokunun.

‘Notlar’ uygulamasını açtıktan sonra, yeni bir not oluşturmak için ekranın sağ alt köşesindeki ‘Yeni’ simgesine dokunun.

En üstteki not için bir ‘Konu’ ve ardından altına gizli mesajınızı girin. Tamamlandığında, paylaşım sürecini başlatmak için sağ üst köşeye yakın üç noktaya dokunun.

Şimdi ekranın altında birden fazla seçenek içeren bir kutu açılacaktır. Kutudaki ‘Notu paylaş’ seçeneğine dokunun.

Notu paylaşmadan önce, notu paylaştığınız kişiye verilen izni kontrol etmeniz gerekir. Kontrol etmek için alttaki ‘Paylaşım Seçenekleri’ne dokunun.

Notu sohbet amacıyla paylaştığımız için, ‘Değişiklik yapabilir’ seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Ardından, son ekrana geri dönmek için üstteki ‘Notu paylaş’ simgesine dokunun.

Artık notu gizlice sohbet etmek istediğiniz kişiyle paylaşmak için çeşitli seçenekler bulacaksınız. Rahat ve güvenli bir seçenek seçin.

Notu paylaşmak için bir anlık mesajlaşma uygulaması veya iMessage kullanıyorsanız, gizliliği korumak için notu açtıktan sonra sizin ve alıcının mesajı (mesajlaşma uygulamasında) sildiğinizden emin olun.

Sohbet için Notes Uygulamasını Kullanma

Diğer kişi daveti aldıktan sonra, notu açabilir ve mesajını / mesajlarını nottaki mesajınızın altına ekleyebilir. Notta yapılan tüm düzenlemeler, nota erişimi olan tüm kullanıcılar için gerçek zamanlı olarak yansıtılır.

Aşağıdaki ekran görüntüsü size konsept ve arayüz hakkında adil bir anlayış sağlayacaktır. İş parçacığı, devam etmesini istediğiniz sürece benzer şekilde devam edebilir.

Notes Uygulamasında Arayüz Gibi Sohbet Edin

‘Notlar’ uygulaması, birden fazla kişi düzenlerken metnin çekiciliğini ve netliğini geliştirmek için paylaştığınız notu özelleştirmenize olanak tanır.

Gizli olarak sohbet etmek için kullandığınız paylaşılan notta, mevcut çeşitli özelleştirme seçeneklerini görüntülemek için sağ üstteki ‘Paylaşılan’ simgesine dokunun.

Nota erişimi olan kişiler listesinin altında iki özelleştirme seçeneği bulacaksınız. Hem ‘Tüm Değişiklikleri Vurgula’ hem de ‘Uyarıları Gizle’nin yanındaki geçiş anahtarlarını etkinleştirin.

Tüm Değişiklikleri Vurgulayın. Bu anahtar, her kullanıcı tarafından yapılan düzenlemeleri farklı renklerde vurgulayacaktır. Notu sohbet oturumu olarak kullanmayı çok daha kolay hale getiriyor.

Uyarıları Gizle. Varsayılan olarak, birisi paylaşılan bir notta bir düzenleme yaptığında, iPhone’unuzda gizli sohbetin amacını bozabilecek bir uyarı alırsınız. ‘Uyarıları Gizle’ seçeneğini etkinleştirdiğinizde, Notlar uygulaması bir not güncellendiğinde veya notta yeni bir mesaj olduğunda bildirim göstermez.

Notes Uygulamasında Sohbeti Sonlandırma

Notlar uygulamasında bir sohbeti bitirmek için notu başkalarıyla paylaşmayı bırakmanız yeterlidir. Bunu yapmak için, nota erişimi olan çeşitli kullanıcıları görüntülemek için üstteki ‘Paylaşılan’ simgesine dokunun.

Bu sayfada, bu nota erişimi olan kullanıcıların listesini en üstte bulacaksınız. Ayrıca, altta ‘Paylaşımı Durdur’ seçeneğine sahip olmalısınız, üzerine dokunun.

Not: Notu orijinal olarak oluşturan kişi değilseniz ‘Paylaşımı durdur’ mesajını göremeyebilirsiniz.

Paylaşım penceresi kapanacak ve bir onay kutusu gösterilecektir. Sohbeti sonlandırmak için kutudaki ‘Paylaşımı Durdur’a dokunun.

Paylaşımı durdurduktan sonra, not daha önce ona erişimi olan tüm kişilerin cihazlarından silinecektir. Ancak, onu yine de iPhone’unuzda ‘Notlar’ uygulamasında bulabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Tamamen kaldırmak için, iPhone’unuzdaki diğer notlarda genellikle yaptığınız gibi notu silin.

Yukarıda öğrendiğiniz her şeyle birlikte, biriyle gizlice sohbet etmek artık iPhone kullanıcıları arasında çocuk oyuncağı olmalı.

İlginizi Çekebilir!

İPhone’da iMessage’da Resimli Bulmacalar Nasıl Gönderilir

Resim bulmacaları göndermek, iMessage kullanıcıları arasında oldukça popüler hale geliyor. Temelde kamera rulonuzdan bir resmi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir