Bir Uygulamanın iPhone'daki Verilerinizi İzlemesini Nasıl Devre Dışı Bırakabilirsiniz?

Veriye aç uygulamaların, seçilen veya tüm uygulamalar için izlemeye izin vermeyerek iPhone’unuzda aktivitenizi toplamasını devre dışı bırakın.

Gizlilik endişeleri, son zamanlarda kasabanın konuşması oldu ve bazı önemli uygulamaların faaliyetlerinizi izlemesi oldu. Birçok kullanıcı, kişiselleştirilmiş reklamlar gibi daha iyi bir deneyim için belirli uygulamaların etkinliklerini izlemelerine izin vermeyi tercih eder. Gizliliğiniz tehlikede olduğundan, bu nedenle her zaman dikkatli olmalısınız.

Apple, iOS 14.5 ve üzeri sürümlerde, uygulamaların iPhone’unuzdaki diğer uygulamalar ve web sitelerindeki etkinliklerinizi izlemesine izin verme / engelleme seçeneği sunar. Örneğin, etkinlik izlemeye izin verdiğinizde, telefon kullanım davranışınız, iPhone’unuzda görüntülediğiniz şeylere ilişkin reklamları size göstermek için reklam ağlarıyla paylaşılabilir.

Yeni Bir Uygulama Başlattığınızda İzlemeye İzin Vermeme

Yeni yüklediğiniz bir uygulamayı açtığınızda ve etkinliğinizi izleme izni gerektirdiğinde, izlemeye izin vermenizi / engellemenizi isteyen bir izin kutusu göreceksiniz. Uygulamanın aktivitenizi izlemesine izin vermek istemiyorsanız, ‘Uygulamayı Takip Etmemesini Sor’ seçeneğine dokunun. Veya uygulamanın aktivitenizi takip etmesine izin vermek için, ikinci seçenek olan ‘İzin Ver’e dokunun.

Önceden Yüklenmiş bir Uygulamanın Etkinliğinizi Takip Etmesine İzin Vermeme

İPhone’unuzda zaten yüklü olan uygulamalar için izleme izinlerini Gizlilik ayarlarından değiştirebilirsiniz. Ayrıca tüm uygulamalar için izleme isteklerini aynı anda devre dışı bırakabilirsiniz.

Uygulama izleme ayarlarını değiştirmek için iPhone Ayarları uygulamasını açın.

Ardından, kaydırın ve ‘Gizlilik’ etiketini arayın ve üzerine dokunun.

İPhone’unuzdaki tüm izleme ayarlarını görüntülemek için ‘İzleme’ seçeneğine dokunun.

Şimdi etkinliğinizi izlemeyi talep eden uygulamaları göreceksiniz.

Etkinlik izlemeye izin vermek / izin vermemek için uygulamanın yanındaki geçişe dokunun.

İPhone’unuzda izlemeyi tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız , ‘Uygulamaların Takip Etmesine İzin Ver’ seçeneğinin yanındaki geçiş anahtarını kapatın.

Uygulamaların etkinliğinizi izlemesine izin verme veya engelleme seçeneğiyle, deneyiminiz çok daha güvenli olacak ve gizlilik standartlarını artıracaktır.

İlginizi Çekebilir!

iPhone X şarj olmuyor veya% 80 pilde mi takılı kalıyor? İşte nasıl düzelteceğiniz

Pek çok kullanıcı iPhone X'lerinin% 80'in üzerinde pil kapasitesini aşmadığından şikayet ediyor. Kullanıcılar, telefonlarının bataryasının …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir