Neden iMessage'da Konum Yok Yazıyor?

Bu sorunun arkasında oldukça özel bir neden var ve kolayca düzeltilebilen bir neden var.

Teknoloji, daha önce hiç mümkün olmayan bazı şeyleri yapmayı gerçekten kolaylaştırdı. Birinin güvenliğini sağlamak veya konumunu onlara ulaşmak için bir işaret olarak kullanmak isteyip istemediğinize göre, konum takibi kesinlikle eksiler listesindedir (en azından çoğu insan için).

Ve iPhone’unuz, konumunuzu diğer iPhone veya Apple cihazı kullanıcılarıyla paylaşmanızı son derece kolaylaştırır. Hatta birçok insan, bulundukları yeri ailesiyle veya önemli kişilerle süresiz olarak paylaşmaktan hoşlanır, böylece sıkıntı zamanlarında nerede olduklarını her zaman bilebilirler. iMessage, konumunuzu bu şekilde kolayca paylaşmanızı sağlar. Canlı konumunuzu kişilerinizle bir saat, bir gün veya süresiz olarak paylaşabilirsiniz.

Ancak, konumunuzu paylaşırken özellikle rahatsız edici bir sorunla karşılaşırsanız planlarınız çıkmaza girebilir. İMessage’daki “Konum Kullanılamıyor” sorunu, birçok insanın hayatının belası haline geldi.

Sorun Tam Olarak Nedir?

Mevcut konumunuzu veya canlı konumunuzu iMessage’da paylaşabilirsiniz. Pek çok insan, mevcut konumlarını paylaşırken sorun teşkil etmediğini, canlı konumlarını paylaşamadıklarını fark ediyor. İMessage’daki harita, konumlarını kendileriyle paylaştıklarında diğer kullanıcılara “Konum Kullanılamıyor” mesajını gösterir.

Şimdi, bazen sadece burada ve orada ihmal edilmiş bir izin yüzünden düzeltilmesi oldukça kolaydır. Ancak çoğu zaman, tüm izinler zaten yerinde olduğundan düzeltilmesi gereken bir baş ağrısı haline gelir. Neyse ki olmak zorunda değil. İşte bu can sıkıcı sorunu nasıl çözebileceğiniz.

Bunun İhmal Edilmiş Bir İzin Durumu Olmadığını Kontrol Edin

İPhone ayarlarınıza gidin, aşağı kaydırın ve ‘Gizlilik’e dokunun.

Gizlilik ayarlarında, ‘Konum Servisleri’ seçeneğine dokunun.

Ardından, ‘Konum Servisleri’ geçişinin açık olduğundan emin olun.

Ayrıca, uygulama listesine gidin ve hem ‘Bul’un hem de’ Mesajlar’ın konumunuza erişebildiğinden emin olun. İkisinden biri ‘Kullanırken’ dışında bir şey gösteriyorsa, açın ve ayarı değiştirin.

Şimdi, ayarlara geri dönün ve en üstteki Apple Kimliği isim kartınıza dokunun.

‘Bul’ seçeneğine dokunun.

Ardından, ‘Konumumu Paylaş’ geçişini açın. Konum Paylaşımı ‘Bul’ için kapalıysa, iMessage’da konumunuzu paylaştığınız kişiler onu göremez.

Ancak izinler zaten açıksa, bir sonraki düzeltmeyi denemenin zamanı gelmiştir.

Konumunuzu Doğru Cihazdan Paylaştığınızı Kontrol Edin

Tüm izinler doğruysa, iPhone’unuzun konumu nereden göndereceği konusunda kafa karıştıran birden fazla cihaz olabilir. Yakın zamanda bir iPhone’dan diğerine geçiş yapan insanlar, durumun böyle olduğunu gördü.

Neyse ki, bu karmaşayı kolayca çözebilirsiniz. Telefonunuzdan Ayarlar’a gidin ve üstteki Apple Kimliği ad kartınıza dokunun.

Apple Kimliği ayrıntılarınız, iCloud hesabınızı kullanan tüm aygıtları da içerecektir. Önceki telefonunuz da burada listelenmelidir. Açmak için ona dokunun.

Bu kılavuzun iyiliği için, benzer şekilde listeleneceği için bu iPad’in eski iPhone’unuz olduğunu varsayalım.

Ardından, ‘Hesaptan kaldır’ seçeneğine dokunun.

Bir aygıtı iCloud hesabınızdan bilgisayar tarayıcınızdan da kaldırabilirsiniz. Tarayıcınızda icloud.com’a gidin ve Apple Kimliğinizle oturum açın. Ardından, ‘Hesap Ayarları’ seçeneğini tıklayın.

Cihazlarınız burada listelenecektir. Kaldırmak istediğiniz cihazı tıklayın.

Cihazlarınızı listeleyen başka bir iletişim kutusu açılacaktır. Kaldırmak için cihazın sağ tarafındaki “Cihazı kaldır” (x) simgesini tıklayın ve “Bitti” yi tıklayın.

Cihazı kaldırdıktan sonra iPhone’unuzdaki Ayarlar’a geri dönün ve ‘Gizlilik’ ayarlarından Konum Servisleri’ni açın.

Ardından, geçişi kapatın ve birkaç saniye sonra tekrar açın.

Şimdi, konumunuzu iMessage’da tekrar göndermeyi deneyin ve kişilerinize bunu görüp göremediklerini sorun. Konum Mevcut Değil mesajı artık görünmemeli ve bunun yerine canlı konumunuz görünür olmalıdır.

Değiştirdiğiniz eski bir cihaz yerine hala kullandığınız alternatif bir cihazsa, onu hesabınızdan kaldırmak istemezsiniz. İdeal olarak herhangi bir sorun yaratmamasına rağmen, yaratırsa kolayca düzeltebilirsiniz.

Konumu paylaşmak istediğiniz aygıttan Apple Kimlik kartınıza tekrar gidin. Ardından, ‘Bul’a dokunun. ‘Bul’ ayarlarında, konumun hangi cihazdan paylaşıldığını göreceksiniz. Bu iPhone’u Konumum Olarak Kullan ‘seçeneğine dokunun.

Konum paylaşımı, cihazınızı değiştirdikten hemen sonra “Kullanılamaz” durumundan konumunuza güncellenmelidir. Ancak değilse, bu yöntem için de Gizlilik ayarlarından Konum Servisleri için sıfırlama yapın.

Siz veya ailenizden herhangi birinin konumu iMessage’da mevcut değilse, bu sıkıntıyla yüzleşmede yalnız olmadığınızı bilin. Ama neyse ki, çözümü bulmak için çok uzun süre kafanızı kaşımanıza gerek yok. Yukarıdaki iki düzeltmeden biri yardımcı olacaktır.

Check Also

Süreklilik Kameralı Mac’te iPhone Web Kamerası Olarak Nasıl Kullanılır

Görüntülü toplantılarda en iyi şekilde görünmek istiyorsunuz ama Mac’inizdeki web kamerası berbat mı? Artık iPhone’unuzu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.