Zoom İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Devre Dışı Bırakılır

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama sistemi kullanmanın zorluklarından biri, bir kimlik doğrulama uygulaması veya SMS yoluyla kodları alabilmek için telefonunuzun yanınızda olması gerektiğidir. Ve sonra, kimlik doğrulama uygulamasını yanlışlıkla silmek, telefonunuzu sıfırlamak veya bölgenizde hizmet olmaması (yani SMS yok) gibi nadir durumlar vardır. Bu tür durumlar, kimlik doğrulama uygulamanızı yeniden ekleyebilmeniz için hesabınızdaki 2FA kurulumunu sıfırlamanıza izin verir.

Neyse ki, Zoom’da bunu yapmak oldukça kolay. Bir kuruluşun yöneticisi olarak, Zoom hesabınızdaki ‘Güvenlik’ ayarlarından yönetici ayrıcalıklarına sahip herhangi bir kullanıcı için Zoom 2FA’yı sıfırlayabilirsiniz.

Bir Kullanıcı için Zoom 2FA Nasıl Sıfırlanır

Zoom.us/signin adresine gidin ve yönetici erişimiyle Zoom hesabınızla giriş yapın. Ardından, soldaki gezinme panelinde bulunan ‘Gelişmiş’ seçeneğine tıklayın.

“Gelişmiş” bölümünden genişletilmiş seçeneklerin altındaki “Güvenlik” seçeneğini seçin. Bu, kuruluşunuzdaki tüm kullanıcı hesaplarının güvenliği ile ilgili tüm ayarları içeren yeni bir sayfa açacaktır.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama ayarlarını görene kadar güvenlik ayarları sayfasını aşağı kaydırın. Bu bölümün altında, ‘Hesabınızdaki belirli kullanıcılar için iki faktörlü kimlik doğrulamayı sıfırlayın’ bağlantısını tıklayın. Bu, oturum açma yöntemlerinin hemen üzerinde bulunan vurgulanmış bir metin olacaktır.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını sıfırlamak istediğiniz kullanıcının ‘E-posta adresini’ ve hesap şifrenizi girmeniz istenecektir. Gerekirse birden fazla kullanıcının e-posta adresini de girebilirsiniz.

E-posta adresini ve şifrenizi girdikten sonra, ‘Kullanıcılar için Sıfırla’ düğmesine tıklayın.

Seçilen kullanıcılardan hesaplarına bir sonraki girişlerinde Zoom iki faktörlü kimlik doğrulamasını tekrar kurmaları istenecektir.

İlginizi Çekebilir!

Google Meet’e Nasıl Katılırım?

Zoom gibi video konferans yazılımlarıyla ilgili süregelen güvenlik endişelerinin ortasında, Google artık 30 Eylül 2020’ye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir