Microsoft Teams’de Dosyaları Paylaşma ve Silme

Microsoft Teams’in harika özelliklerinden biri, uygulamada dosya paylaşma kolaylığıdır. Mükemmel bir uyum içinde çalışmaya devam etmek için ekibinizin tüm üyeleriyle anında veya bir ekibin herhangi bir üyesiyle özel olarak paylaşmayı seçebilirsiniz. Dosyalar bilgisayarınızdan veya Microsoft Teams’de desteklenen bir bulut hizmetinden paylaşılabilir.

Microsoft Teams’in bir başka şaşırtıcı özelliği de daha önce paylaşılan dosyaları aynı kolaylıkla paylaşmanıza izin vermesidir. Paylaşılmayan dosyalar, kaldırıldıktan sonra kimse tarafından görüntülenemez.

Bir Ekibe Dosya Nasıl Paylaşılır

Teams.microsoft.com adresine giderek masaüstünüzde veya web tarayıcınızda Microsoft Teams uygulamasını açın. Varsayılan olarak, bilgisayarınızdaki veya Microsoft OneDrive hesabınızdaki dosyaları paylaşabilirsiniz.

Google Drive, Dropbox, Box, ShareFile gibi diğer bulut hizmetlerinden dosya paylaşmak istiyorsanız, bunu Teams hesabınıza eklemeniz gerekecektir. Soldaki gezinme çubuğundaki ‘Dosyalar’a gidin.

Tüm ekipleriniz arasında paylaşılan tüm dosyaları gösterecektir. Bulut Depolama altında, OneDrive zaten eklenmiştir. OneDrive’ı şu anda Teams için kullanılan Microsoft hesabıyla kullanıyorsanız, Drive’daki tüm içeriğiniz Teams’de paylaşılmaya hazır olacaktır. Başka bir bulut hizmetini kullanmak için ekranın sol alt köşesindeki ‘Bulut depolama alanı ekle’ye tıklayın.

Aralarından seçim yapabileceğiniz bulut hizmetleri seçeneklerinin bulunduğu bir ekran görünecektir. Kullanmak istediğiniz hizmete tıklayın. Bir giriş penceresi açılacaktır. Hesabınıza giriş yapın. Oturum açma başarılı olursa (oturum açma işlemi yalnızca aynı e-posta hesabının hem bulut hizmetinde hem de Microsoft Teams’de kullanılması durumunda başarılı olacaktır) , bulut hizmeti eklenecek ve buluttaki tüm dosyalar paylaşıma açılacaktır.

Şimdi, soldaki gezinme çubuğundan ‘Ekipler’e gidin, dosyayı paylaşmak istediğiniz Ekibi seçin ve ardından dosyayı göndermek istediğiniz Kanalı seçin.

Ekranın alt kısmındaki oluşturma kutusuna gidin ve ‘Ekle’ simgesine (ataş) tıklayın.

Ekranda bir açılır menü belirecektir. Tüm ekipler ve kanallar, OneDrive veya diğer bulut depolama hizmetleri arasında halihazırda paylaşılan dosyalardan bir dosya paylaşma veya bilgisayarınızdan bir dosya yükleme seçeneğiniz olacak. İstediğiniz seçeneği seçin ve ardından paylaşmak istediğiniz dosyayı seçin.

Dosya mesaj kutusunda görünecektir. Yüklenmesini bekleyin; hala yüklenirken altta yeşil bir ilerleme çubuğu olacaktır. Dosya yüklendikten sonra, dosyayı paylaşmak için ‘Gönder’ düğmesine tıklayın.

Ekibe Gönderilen Dosya Nasıl Silinir

Ayrıca bir Ekip ile önceden paylaşmış olduğunuz bir dosyanın paylaşımını kaldırabilirsiniz. Dosyayı daha önce paylaştığınız kanalı açın. Kanalı açmak için soldaki gezinme çubuğundaki ‘Ekipler’e gidin ve ardından ekip adının altındaki kanalı seçin.

Şimdi, kanaldaki ‘Dosyalar’ sekmesini açın. Sekmeler, kanalların üst kısmındaki hızlı bağlantılardır. ‘Dosyalar’ sekmesi, o kanalda paylaşılan tüm dosyaları içerir.

Dosya listesinden silmek istediğiniz dosyayı bulun ve imlecinizi dosyanın üzerine getirin. Dosya adının yanında bir ‘Eylemi göster’ seçeneği (üç nokta simgesi) görünecektir. Üstüne tıkla. Ardından, görünen içerik menüsünden ‘Sil’ seçeneğini seçin.

Ekranda bir onay mesajı iletişim kutusu görünecektir. Dosyayı silmek için ‘Evet’i tıklayın.

Dosya, kanaldan ve soldaki gezinme çubuğundaki ‘Dosyalar’ bölümünün altındaki tüm dosyaların listesinden silinecektir. Ekipte artık kimse ona erişemeyecek.

Dosyaları Microsoft Teams’de Özel Olarak Paylaşma

Bir kanalda paylaştığınız dosyalar, o ekibin tüm üyeleriyle paylaşılır. Ekibin tüm üyelerinin dosyaya erişmesini istemiyorsanız, bunun yerine bir kişiyle veya bir grup kişiyle özel olarak paylaşabilirsiniz.

Soldaki gezinme çubuğunda “Sohbet” e tıklayın. Dosyayı göndermek istediğiniz kişinin sohbetini açın veya yeni bir kişiyle sohbet başlatmak veya yeni bir grup oluşturmak için üstteki ‘Yeni Sohbet’ düğmesine tıklayın. Ardından, oluşturma kutusunda, ‘Ekle’ simgesine tıklayın ve paylaşmak istediğiniz dosyayı seçin. Yalnızca OneDrive’dan veya bilgisayarınızdan Özel sohbetlerde dosya gönderebilirsiniz.

Dosya yüklenirken, altında yeşil bir ilerleme çubuğu olacaktır. Dosya mesaj kutusuna yüklendiğinde, yani yeşil çubuk kaybolduğunda, dosyayı paylaşmak için ‘Gönder’ düğmesine tıklayın.

Özel Olarak Gönderilmiş Bir Dosyayı Silme

Özel olarak gönderilen dosyalar, sohbetin içinden paylaşılmayabilir. Paylaşmak istediğiniz dosyanın bulunduğu mesaja gidin ve imleci üzerine getirin. Mesajın üstünde, sonunda ‘Diğer seçenekler’ simgesi (üç noktalı menü) ile bir dizi tepki emojisi görünecektir. Üstüne tıkla.

Ekranda bir bağlam menüsü görünecektir. ‘Sil’ seçeneğini seçin. Dosyayı içeren mesaj her iki tarafta da sohbetten silinecek ve alıcının artık ona erişimi olmayacak.

Not: Bir kanalda paylaşılan dosyalar için yukarıda yaptığımız gibi dosyayı içeren mesajı da silebilirsiniz, ancak bunu yapmak dosya değil sadece mesajı silecektir. Dosya yine de ‘Dosyalar’ sekmesinin altında ve tüm Dosyalar sol taraftaki gezinme çubuğunda mevcut olacaktır.

Sonuç

Microsoft Teams’de tüm ekip veya bir ekibin yalnızca bazı üyeleriyle dosya paylaşmak ve paylaşımını kaldırmak zahmetsizdir. Dropbox ve Google Drive gibi tüm büyük bulut depolama hizmetleri desteği, Microsoft Teams’de dosya paylaşmayı daha da kolay hale getirir.

İlginizi Çekebilir!

Windows 10'da Video Nasıl Ters Çevirilir

Hepimiz bir videoyu düzenledik, bazıları bunu yaşamak için yaparken, diğerleri buna takılıp kalmış olabilir. İş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir