Seyahat için En İyi ChatGPT Eklentileri

ChatGPT’nin artık bu chatbot ile oynamak ve potansiyelini keşfetmek isteyen AI meraklıları için bir oyun alanı olmadığını göreceksiniz. İnsanlar onu günlük yaşamlarında giderek daha fazla kullanıyor ve seyahat planlayıcıları bu trene binmeli.

ChatGPT önceden bariz nedenlerle (2021 ortasından sonra bilgi eksikliği) size seyahat planlamanızı sağlayabileceği yardım konusunda sınırlıyken, bu karışıma Eklentilerin eklenmesi o zamandan beri durumu tersine çevirdi.

Sevgili gezginlerim, şapkalarınızı sıkı tutun çünkü ChatGPT eklentileri okyanusunda heyecan verici bir yolculuğa çıkmak ve gezginler için vazgeçilmez olan incileri geri getirmek üzereyiz!

Kayık

Gezginler için Kayak, denemeniz gereken ilk Eklentilerden biri olmalıdır. Bu küçük mücevher tam da ihtiyacınız olan şey, özellikle de hangi konuda yardım aradığınızdan emin değilseniz.

Tayland’a bir gezi planlamak için oldukça belirsiz bir yardım talebinde bulundum. Başka hiçbir bilgi olmadan harekete geçti ve elinden gelenin en iyisini yapmama yardım etmesi için bilmesi gereken şeylerin listesini bana sundu.

Her şeyi sordu: nereden seyahat edeceğimi, seyahat tarihlerimi, bütçemi, refakatçi mi yoksa tek başıma mı seyahat edeceğim, ne tür konaklama, uçuşlar, ulaşım tercih edeceğim, ziyaret etmek istediğim belirli yerler vb.

Daha sonra bana en uygun ve uygun fiyatlı uçuş seçeneğinin yanı sıra Kayak’ta ihtiyacımı karşılayan birkaç otel seçeneği sağladı. Tamamlandıktan sonra, güzergah ve ulaşım (kiralık araba, taksi vb.) konusunda da yardımcı oldu.

Sonuç olarak, kasıtlı olarak belirsiz olduğum ve minimum düzeyde bilgi sağladığım zamanlarda bile, deneyim iyi bir deneyimdi. Ama isteklerimi netleştirmem, tüm isteklerimi göz önünde bulundurarak harika bir güzergah planlamama yardımcı oldu.

Trip.com

Bu, beklentilerimi karşılayan başka bir Eklentiydi. Ve daha çok seyahat fırsatları için bir arama motoru olan ve rezervasyonlar için sizi diğer web sitelerine yönlendiren Kayak’ı kullanmak istemiyorsanız, bu sizin için daha hızlı olabilir.

Kayak’a benzer şekilde, yine hedefimden başka hiçbir şeyi özetleyen belirsiz bir istekte bulundum. Ve devam etti ve bana Kayak’a benzer tercihlerimi sordu. Seyahat edeceğim şehir, uçuş ve otel tercihlerimin yanı sıra Tayland’da ziyaret etmek istediğim şehirleri de sordu.

Sonra devam etti ve bana tüm şehirleri kapsayan ve hatta her şehirde uçuş ve otel önerileri sağlamaya özen gösteren bir güzergah taslağı yaptı – Kayak’ın yapmadığı bir şey. Sonra devam etti ve aktivitelerle birlikte benim için eksiksiz bir güzergah oluşturdu.

Ancak ulaşıma yardımcı olmadı, bu da Kayak için bir artı puandı. Ayrıca, Trip.com’da listelenen seçenekler en uygun fiyatlı seçenekler değildi. Sonuç olarak, karar ihtiyaçlarınıza göre değişir.

Expedia

Şimdi, Expedia ile ilgili olan şey şu ki, izin günleri var. Ve belirsiz istemlerle pek iyi çalışmıyor. Mesela ben nereden kalkacağımı söylemeyince o sorma zahmetine bile girmedi ve New York olacağını farz etti. Bu yüzden Kayak ve Trip.com’un altına koyuyorum.

Ancak ona çalışması için bilgi verdiğinizde işe yarıyor! Otellerden uçuşlara, etkinliklerden kiralık arabalara kadar tüm seyahat programını sizin için hazırlayabilir. Bilgi istemlerinizle proaktif olmayı unutmayın ve birlikte çalışacak bilgileri sağlayın. Aksi takdirde, zamanınızı boşa harcamış olursunuz. Trip.com gibi, doğrudan rezervasyon yapabileceğiniz rezervasyon bağlantıları sağlar. Ayrıca, daha pratik ve uygun fiyatlı seçenekler sağladı.

Rehberinizi Alın

Yukarıdaki tüm durumlarda, oluşturdukları güzergahlar benzerdi (Kayak’a, sormasa bile tercih ettiğim şehirleri kendim barındırması talimatını verdim). Ancak aktiviteler ve deneyimler açısından farklı bir şey istiyorsanız, GetYourGuide eklentisi şüphesiz Yüklenenler listenizde olmalıdır.

Ziyaret etmek istediğiniz yerler için farklı deneyimleri, hatta tercihiniz buysa rehberli olanları listeler.

Tüm seyahatinizi planlamak için kullanacağınız bir şey olmasa da, yukarıdaki Eklentilerden herhangi biriyle birlikte kullanmak, size seyahatinizden en iyi şekilde yararlanan sıra dışı bir seyahat programı sağlayacaktır. Daha geniş bir ağ oluşturmak için harika bir seçenek.  

Masayı aç

Eklentilerin geri kalanı uçuşlarınız, konaklamalarınız, kiralık arabalarınız, etkinlikleriniz vb. ile ilgilenirken, buna değecek restoranlarda yemek deneyimleri bulmak ve rezervasyon yaptırmak için OpenTable bir zorunluluktur. Sonuçta, nerede olursanız olun, yiyeceğe ihtiyacınız olacak.

OpenTable, rezervasyon yapabilmeniz için ChatGPT’deki rezervasyon bağlantılarıyla harika yemek önerileri bulmanıza yardımcı olur.

Karıştır ve Eşleştir

ChatGPT, aynı anda üç eklenti kullanmanıza olanak tanır. Tavsiyem, en optimum deneyim için Kayak, Trip.com ve Expedia’nın planlama eklentilerinden birini GetYourGuide ve OpenTable ile kullanmak olacaktır.

Ancak, bir eklentiyi devre dışı bırakıp diğerini etkinleştirmek son derece kolay olduğundan, tüm kombinasyonları bir deneyin derim. Bu eklentilerin her birinin kendine özgü bir tadı vardır ve önemli olan seyahat tarzınıza en uygun olanı bulmaktır.

Her şey İstemlerle ilgili

ChatGPT seyahat eklentilerinizden en iyi şekilde yararlanmanın gizli bileşeni olan istemler hakkında konuşalım. Eklentileri test etmek için kasıtlı olarak belirsiz istemlerle başlamış olabilirim, ancak eklentileri verimli bir şekilde kullanmak için mümkün olduğunca spesifik olmanız gerekir.

İstemleri, eklenti cininizi seyahat dileklerinizi yerine getirmeye hazır hale getirmek için kullandığınız sihirli büyü olarak düşünün. Ancak, herhangi bir iyi cin gibi, eklentilerinizin de istediğinizi sunmak için açık talimatlara ihtiyacı olduğunu unutmayın. Aksi takdirde, yalnızca isteklerinizi veya sorgularınızı boşa harcamış olursunuz. GPT-4’ün her 3 saatte bir 25 mesajlık bir sınıra sahip olduğunu unutmayın.

Bu nedenle, “Malta’ya bir gezi planlayın” demek yerine , “5 Temmuz – 20 Temmuz tarihleri ​​arasında iki yetişkin ve iki çocuk için New York’tan Malta’ya bütçe bilincine sahip bir gezi planlayın” demeyi deneyin . Farkı gör? Ne kadar çok bilgi verirseniz, yanıtlar o kadar doğru ve yararlı olacaktır.

“Belirli ayrıntılara sahip olmadığım zamanlar ne olacak?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Endişe etmeyin! Seyahat planlamanızın ilk aşamalarında olsanız ve kesin tarihleriniz veya yerleriniz yoksa bile, seçeneklerinizi keşfetmek için bilgi istemlerini kullanabilirsiniz. Örneğin, “Yaz aylarında Avrupa’daki bazı popüler destinasyonlar nelerdir?” diye sorabilirsiniz. veya “Bana Temmuz ayında New York’tan en iyi uçuş fırsatlarını bulun.”

Amaç, ihtiyaçlarınızı eklentiye etkili bir şekilde iletmektir. Amacınızı ve isteklerinizi açıkça belirtin. Ve elbette, şüpheye düştüğünüzde, size sorular soracak ve sizi daha fazla ayrıntı vermeye zorlayacak olan Kayak veya Trip.com gibi eklentilerin direksiyona geçmesine izin verin.

Bu araçların seyahat planlamanızda size yardımcı olmak için tasarlandığını unutmayın. Halüsinasyon görüp yanlış bilgi verebilecekleri için onlara kendi araştırmanızın yerine geçecekmiş gibi davranmamalısınız; en iyi ihtimalle harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Kaşif şapkanızı takın, bilinmeyeni kucaklayın ve bırakın bu ChatGPT seyahat eklentileri maceralarınızda size rehberlik etsin!

İlginizi Çekebilir!

How to Use Midjourney v6

Midjourney v6 Nasıl Kullanılır

Her zamankinden çok daha gerçekçi görüntüler oluşturmak için Midjourney'in en yeni modelini kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir