İOS 14'te iPhone'da Geri Dokunmayı Devre Dışı Bırakma

Telefonunuzun arkasının sizin adınıza herhangi bir işlem yapmasını istemiyor musunuz? Back Tap’ı nasıl devre dışı bırakacağınız aşağıda açıklanmıştır

Geri dokunma, iPhone’a yapılan en yeni eklemedir. Bu özellik, iOS 14 bu yılın sonbaharında piyasaya çıktığında halka sunulacak, ancak iOS 14 geliştiricisinin beta sürümünü kullanıyorsanız, zaten Geri Dokunma hareketlerini kullanma şansına sahip oldunuz.

Ancak, buradaysanız, artık onları kullanmaya devam etmek istemediğiniz anlamına gelir. Belki de telefonunuz cebinizdeyken veya yatağa koyduğunuzda olduğu gibi, siz onları etkinleştirmek istemeden harekete geçiyorlar. Sebep ne olursa olsun, sonuç olarak artık onları kullanmak istemiyorsunuz. İyi haber şu ki, onu hemen devre dışı bırakabilirsiniz.

İPhone’da Back Tap özelliğini devre dışı bırakmak için , Ayarlar uygulamasını açın ve “Erişilebilirlik” e gidin.

‘Fiziksel ve Motor’ bölümünün altındaki ‘Dokunma’ya dokunun.

Touch ayarlarının en altına kaydırın ve ‘Back Tap’a gidin.

‘Double Tap’ ve ‘Triple Tap’ ayarlarını birer birer açın ve her ikisi için de ‘Hiçbiri’ni seçin. Ve Geri Dokunma hareketleri devre dışı bırakılacaktır.

İşte gidiyorsun! Geri dokunma hareketlerini kendi zevkinize göre bulamazsanız devre dışı bırakmak bir dakikadan fazla sürmez. Belki sadece geçici olarak devre dışı bırakmak istiyorsun. Bu durumda, istediğiniz zaman aynı şekilde etkinleştirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

What is Lockdown Mode in iPhone and How to Use It

iPhone’da Kilitleme Modu Nedir Nasıl Kullanılır?

iPhone'da Kilitleme Modunun ne olduğunu, iPhone'unuzu karmaşık siber saldırılardan nasıl koruduğunu ve onu nasıl etkinleştirebileceğinizi öğrenin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir