Windows 10'da yakındaki cihazlarla dosyalar nasıl paylaşılır

Windows 10 Nisan 2018 güncellemesi artık yayında ve biz konuşurken tüm Windows 10 kullanıcılarına dağıtılıyor. Güncellemeyi henüz almadıysanız, güncellemeyi anında PC’nize yüklemek için düzgün numaramıza göz atmak isteyebilirsiniz.

En son Windows 10 güncellemesinin tüm harika özellikleri arasında en çok öne çıkan özelliklerden biri, dosyaları yakındaki cihazlarla paylaşma yeteneğidir. Ancak bu özellik göründüğü kadar heyecan verici değil. İlk olarak, akıllı telefonlar olmadan yakındaki PC’ler arasında dosya gönderip alabilirsiniz. İkinci olarak, dosyalar Bluetooth üzerinden gönderilir, bu nedenle yalnızca belgeler ve resimler gibi küçük dosyaları göndermek için kullanışlıdır.

Hiçbir şey değilse, bu en azından ofis alanlarındaki kişilerin belgeleri yakındaki bilgisayarlarla kolayca paylaşmalarına yardımcı olmalıdır. Ancak Microsoft’un yakın gelecekte hizmeti akıllı telefonlara ve WiFi üzerinden genişletmesini gerçekten umuyoruz.

Windows’ta yakın paylaşım nasıl kullanılır

  1. Ayarlar » Sistem » Paylaşılan deneyimler’e gidin .
  2. Cihazlar arasında paylaş bölümünün altında, açılır menüyü tıklayın ve Yakındaki herkes’i seçin.
    Yalnızca cihazlarım olarak bırakırsanız, yalnızca Microsoft hesabınızla ayarlanmış yakındaki bilgisayarlarla dosya paylaşabilirsiniz.
  3. Paylaşmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın, ardından içerik menüsünden Paylaş’ı seçin.
  4. Bilgisayarınız şimdi açılır ekranda yakınlarda bulunan bilgisayarların adlarını ve dosyayı paylaşmak için birçok başka seçenek gösterecek.
    └ Dosyayı paylaşmak istediğiniz bilgisayar adını görmüyorsanız, diğer bilgisayarda Yakındaki paylaşımın etkinleştirildiğinden ve Paylaşılan deneyimler ayarı altında Yakındaki herkes olarak ayarlandığından emin olun.
  5. Dosyayı paylaşmak istediğiniz bilgisayar adına tıklayın.
    └ Diğer bilgisayara dosya paylaşım talebinizi kabul etmek / kaydetmek veya reddetmek için bir bildirim gönderilecektir. Aynı ilerlemeyi PC’nizdeki İşlem merkezi altında da görebileceksiniz.

Windows 10’da bir dosyayı yakındaki cihazlarla paylaşmak için yapmanız gereken tek şey bu.

İlginizi Çekebilir!

How to Fix Discord Stream Sharing Discoloration in Windows

Windows’ta Discord Akış Paylaşımı Renk Değişikliği Nasıl Onarılır

Discord ekran paylaşımı sırasında görüntüde bozulma veya renklerin solması mı var? Bu çözümlere göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir