İOS 14'te Geri Dokunarak Reklamları Susturma

Sinir bozucu reklamları birkaç dokunuşla hızla sessize alın

İOS 14’teki geri dokunma özelliği o kadar çok yönlüdür ki, ilk bakışta bu izlenimi vermeyebilir. Bununla yapabileceğiniz şeylerin listesi hayal gücünüze kalmış. Sadece iki eylemle yetinmek zorunda olmanız gerçekten utanç verici.

Kelimenin tam anlamıyla sınırlı sayıda seçenek varken bunun tam olarak nasıl mümkün olduğunu merak ediyorsanız, Kısayollar bölümünü gözden kaçırıyorsunuz. Kısayolların gücü geri dokunuşlarla birleştiğinde neredeyse her şeyi yapabilirsiniz. Sadece doğru kısayolu nasıl oluşturacağınızı bilmelisiniz.

Gözünüzün önünde olması ve geri dokunarak aramak için böyle bir numara, bir reklam oynatıldığında telefonunuzu bir süre hızlı bir şekilde sessize almaktır. Bir kısayol kullanmak bunu başarmanıza yardımcı olabilir. Ve çok da karmaşık değil.

Reklamları Susturmak İçin Kısayol Oluşturma

İPhone’unuzu arka dokunuşla reklamları susturacak şekilde yapılandırmak için önce aynı kısayol oluşturmanız gerekir. Süreç biraz bunaltıcı görünebilir, ancak gerçekten değil. Aşağıdaki talimatları adım adım izleyin ve her şey yoluna girecek.

Kısayollar uygulamasını açın ve ekranın sağ üst köşesindeki ‘Yeni kısayol’ seçeneğine (+ simgesi) dokunun.

Ardından, ‘Eylem Ekle’ye dokunun.

Şimdi, ‘Cihaz Ayrıntılarını Al’ı arayın ve’ İşlemler ‘altında üzerine dokunun. Ayrıca “Komut Dosyası” na gidip “Aygıt” bölümünün altından “Aygıt Ayrıntılarını Al” ı da seçebilirsiniz.

Varsayılan olarak, ‘Cihaz Adı’ olarak ayarlanmıştır. Üzerine dokunun.

Ardından, seçenekler listesinden ‘Mevcut Hacim’i seçin.

Şimdi, başka bir işlem eklemek için ‘+’ üzerine dokunun.

‘Değişken’i arayın ve’ Değişkene Ekle ‘işlemini seçin.

Şimdi, önceki adımda getirdiği Mevcut Hacmin değerini saklamak için bir değişken adı girin. İsim herhangi bir şey olabilir; burada, ‘Cvol’ adını verdik.

Başka bir eylem ekleyin ve ‘Sesi Ayarla’ eylemini arayın.

Eylem eklenecektir. Sıfır olarak değiştirmek için varsayılan olarak görüntülenen numaraya dokunun. Bir kaydırıcı görünecektir. Tamamen sola kaydırın.

Sesi yüzde sıfıra ayarla

Şimdi, ‘Bekle’ eylemini arayın ve ekleyin.

Varsayılan olarak, bekleme süresi olarak 1 saniye gösterilir. Değiştirmek için üzerine dokunun. Ardından, sesi kısmak istediğiniz numarayı girin. Dolayısıyla, reklamlarınız ortalama olarak 10 saniye uzunluğundaysa, medya sesini 10 saniye süreyle sessize almayı seçebilirsiniz.

Şimdi, başka bir ‘Sesi Ayarla’ eylemi ekleyin. O anda görüntülediği numaraya dokunun ve basılı tutun. Ekranınızda birkaç seçenek belirecektir. Listeden ‘Cvol’u seçin.

Ve hepsi bu. Şimdi, sağ üst köşedeki ‘Bitti’ye dokunun.

Kısayol için bir ad girmenizi isteyecektir. Kısayolu daha sonra tanımlamayı kolaylaştıracak bir şey girin. Buraya “Reklamları Sessize Al” girdik. Şimdi, kısayolu kaydetmek için ‘Bitti’ye dokunun.

Kısayolu Etkinleştirmek için Geri Dokunma özelliğini yapılandırma

Yukarıda oluşturduğumuz kısayolu çalıştırdığınızda, atanan saniye sayısı kadar sesi kapattığını ve ardından süre dolduğunda sesi orijinal değerine döndürdüğünü göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, kısayolu etkinleştirmek için geri dokunmalardan birini atamaktır. Böylece, bir reklamla karşılaştığınızda telefonunuzun arkasına iki veya üç kez hafifçe vurabilir ve sistemi veya zil sesini kapatmak zorunda kalmadan medya sesini kapatabilirsiniz.

Telefon ayarlarınıza gidin. ‘Erişilebilirlik’ seçeneğini bulana kadar aşağı kaydırın ve açın.

Erişilebilirlik ayarlarında, Fiziksel ve Motor ayarlarının altındaki ‘Dokunma’ seçeneğine dokunun.

Ardından, en alta kaydırın ve ‘Back Tap’a dokunun.

Şimdi, bu amaçla kullanmak istediğiniz işleme bağlı olarak ‘Çift Dokunma’ veya ‘Üç Dokunma’ seçeneğine dokunun.

Ardından, en sonuna kadar kaydırın ve Kısayollar seçeneğini bulacaksınız. Seçmek için ‘Reklamları Sessize Al’a (veya adını verdiğiniz her şeye) dokunun.

Ve voila! Telefonunuzun arkası artık komut üzerine reklamları sessize alacak şekilde yapılandırılmıştır. Ve kasa açıkken bile çalışıyor.

Geri dokunma özelliği, iOS 14’teki en iyi özelliklerden biridir ve telefonunuzla biraz uğraşmak onu daha da iyi hale getirebilir. Şimdi, bu reklamlar ne kadar aniden size gizlice gelirse gelsin, sadece birkaç parmak dokunuşuyla onları aynı hızla halledebilir ve susturabilirsiniz. Reklam daha uzun sürerse, parmaklarınıza tekrar dokunarak kısayolun başka bir yinelemesini çalıştırın. Tıpkı bir sihirbazın topuklarına iki kez vurması gibi!

İlginizi Çekebilir!

What is Lockdown Mode in iPhone and How to Use It

iPhone’da Kilitleme Modu Nedir Nasıl Kullanılır?

iPhone'da Kilitleme Modunun ne olduğunu, iPhone'unuzu karmaşık siber saldırılardan nasıl koruduğunu ve onu nasıl etkinleştirebileceğinizi öğrenin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir