Windows 11’de İnternet Yok, Güvenli WiFi Hatası Nasıl Onarılır

Windows 11 PC’nizde WiFi’de İnternet Yok sorununu çözmenin 6 yolu. Windows 11’de WiFi sorunlarıyla karşılaşmak çok yaygın değildir. Bununla birlikte, birçok kullanıcı önceden kaydedilmiş bağlantılarına bağlanırken birdenbire ” İnternet Yok, Güvenli ” hatasıyla karşılaştığını bildirdi. Hatayı çözmeye başlamadan önce makinenizde bu sorunla karşılaşmanız için pek çok neden vardır. Ne anlama geldiğini ve neden ortaya çıktığını […]

Windows 11 PC’nizde WiFi’de İnternet Yok sorununu çözmenin 6 yolu.

Windows 11’de WiFi sorunlarıyla karşılaşmak çok yaygın değildir. Bununla birlikte, birçok kullanıcı önceden kaydedilmiş bağlantılarına bağlanırken birdenbire ” İnternet Yok, Güvenli ” hatasıyla karşılaştığını bildirdi.

Hatayı çözmeye başlamadan önce makinenizde bu sorunla karşılaşmanız için pek çok neden vardır. Ne anlama geldiğini ve neden ortaya çıktığını anlamak kesinlikle zaman ayırmaya değer.

“İnternet Yok, Güvenli” Hatası Ne Demektir?

WiFi ağına doğru parola ile bağlandığınızda, ancak sistem İnternet bağlantısı kuramıyorsa, hata temel olarak bir Windows PC’de yanıp sönüyor.

Yeni başlayanlar için, makinenizde bu belirli hatayı gösterebilecek birçok neden olabilir, Windows cihazınızdaki yanlış bir ağ yapılandırması buna neden olabilir, eski bir sürücü de bunu gösterebilir veya bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, Güç Yönetim ayarları da bu sorunun arkasındaki suçlu olabilir.

Neyse ki, sorun yazılım tabanlıysa, sorunu kolayca tespit edip düzeltebilecek ve bir hışırtıyla şebekeye geri dönebileceksiniz. Ancak, bu sorunu gündeme getiren pek çok şey olduğundan, bu kılavuzda listelenen birden fazla çözümü denemeniz gerekebilir. Bununla birlikte, hiçbir şekilde süreci takip etmeyi zorlaştırmaz.

O yüzden daha fazla gevezelik etmeden sorunu çözmeye geçelim.

Yöntem 1: Ağ Sürücülerinizi Güncelleyin

Sürücülerinizi güncellemek oldukça basittir, ancak son zamanlarda güncellenmedilerse, yalnızca bu basit adımı uygulayarak çözümü düzeltebilmeniz için oldukça iyi bir şans vardır.

Önce, Başlat Menüsünü açın ve bir arama yapmak için Aygıt Yöneticisi yazın. Ardından, arama sonuçlarından, açmak için Aygıt Yöneticisi kutucuğuna tıklayın.

Ardından, Aygıt Yöneticisi penceresinden, genişletmek için ‘Ağ bağdaştırıcıları’ kategorisini bulun ve çift tıklayın. Genişletildikten sonra, listeden WiFi bileşenini bulun ve özelliklerini açmak için üzerine çift tıklayın. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Şimdi, WiFi özellikleri penceresinde bulunan ‘Sürücü’ sekmesine tıklayın. Bundan sonra, devam etmek için ‘Sürücüyü Güncelle’ düğmesini bulun ve tıklayın. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Ardından, Windows’un sunucularından sürücüleri bulmasına ve indirmesine izin vermek istiyorsanız, ‘Sürücüyü Güncelle’ penceresinden ‘Sürücüleri otomatik olarak güncelle’ seçeneğini tıklayın. Aksi takdirde, halihazırda en son sürücüye sahipseniz, Dosya Gezgini’ni kullanarak sürücü dosyasına göz atmak için ‘Sürücüye gözat’ seçeneğine tıklayın.

Sorunun arkasındaki suçlu eski bir sürücüyse, sürücü güncellendikten sonra sorununuz çözülmelidir. Değilse, bir sonraki bölüme atlayın.

Yöntem 2: İnternet Bağlantılarını ve Ağ Bağdaştırıcısı Sorun Gidericisini Çalıştırın

Ağ sürücülerinizi güncellemek sorunu çözmediyse, İnternet bağlantıları ve ağ bağdaştırıcıları için sorun gidericiyi çalıştırmak kesinlikle yanlış yapılandırmayı veya aynı hatlardaki diğer sorunları düzeltmenize yardımcı olacaktır.

Sorun gidericiyi çalıştırmak için Başlat Menüsünü açın. Ardından, ‘Sabitlenmiş uygulamalar’ bölümünden ‘Ayarlar’ uygulamasına tıklayın veya Ayarlar yazarak arayın.

Şimdi, Ayarlar penceresinin sol kenar çubuğundan, devam etmek için ‘Sistem’ sekmesini seçtiğinizden emin olun.

Ardından, sağ bölümden aşağı kaydırarak bulun ve devam etmek için ‘Sorun Gider’ kutucuğuna tıklayın.

Bundan sonra, ‘Diğer sorun gidericiler’ kutucuğuna tıklayın.

Ardından, ‘En sık kullanılan’ bölümünün altında, ‘İnternet Bağlantıları’ döşemesinin en sağ kenarında bulunan ‘Çalıştır’ düğmesini bulun ve tıklayın. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Şimdi sorun giderici penceresinden, Windows’un Windows PC’nizdeki sorunları algılamasına izin vermek için ‘İnternet bağlantımla ilgili sorunları giderin’ düğmesine tıklayın. Algılandıktan sonra, Windows sorunları kendi kendine çözecektir; Windows’un sorunları çözememesi durumunda, uygun eylemi gerçekleştirmenizi sağlamak için sorunu aynı pencerede bildirecektir.

‘İnternet Bağlantıları’ sorun gidericisinin sorununuzu çözememe ve aynı zamanda herhangi bir olası düzeltmeyi bildirememe olasılığı olabilir. Bu durumda, Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericisini çalıştırabilirsiniz.

Ağ Bağdaştırıcısı sorun gidericisini çalıştırmak için ‘Diğer sorun giderici’ bölümünden ‘Ağ Bağdaştırıcısı’ kutucuğunu bulun ve kutucuğun en sağ kenarında bulunan ‘Çalıştır’ düğmesine tıklayın. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Şimdi, sorun giderici penceresinden ‘WiFi’ seçeneğini seçmek için tıklayın ve WiFi bağdaştırıcısı için sorun gidericiyi çalıştırmak için ‘İleri’ düğmesine tıklayın. Algılandığında, Windows sorunu aynı pencerede bildirir.

Yöntem 3: Bağdaştırıcı Ayarlarından IPv6 Seçeneğini Devre Dışı Bırakma

Sorun giderici sorunu sizin yerinize çözemezse adaptör ayarlarından IPv6 seçeneğinin devre dışı bırakılması kesinlikle sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.

Seçeneği devre dışı bırakmak için Başlat Menüsünü açın ve ‘Sabitlenmiş uygulamalar’ bölümünden veya arayarak Ayarlar kutucuğuna tıklayın.

Ardından, Ayarlar penceresindeki sol kenar çubuğundan ‘Ağ ve internet’ sekmesine tıklayın.

Ardından, pencerenin sağ bölümünde aşağı kaydırın ve devam etmek için ‘Gelişmiş ağ ayarları’ kutucuğuna tıklayın.

Ardından, ‘İlgili ayarlar’ bölümünü bulmak için aşağı kaydırın ve devam etmek için ‘Diğer ağ bağdaştırıcısı seçenekleri’ kutucuğuna tıklayın. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Şimdi, ayrı olarak açılan pencereden ‘Wi-Fi’ seçeneğini bulun ve sağ tıklayın. Ardından, bağlam menüsünden ‘Özellikler’ seçeneğini seçin. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Ardından, ‘Wi-Fi Özellikleri’ penceresinden ‘İnternet Protokolü Sürümü (TCP/IPv6)’ öğesini bulmak için aşağı kaydırın ve seçeneğin işaretini kaldırmak için önceki onay kutusunu tıklayın. İşareti kaldırdıktan sonra, ayarları uygulamak ve pencereyi kapatmak için ‘Tamam’ seçeneğine tıklayın.

Sorunun şimdiye kadar çözülmüş olmalı, çözülmediyse endişelenme, bir sonraki bölüme atla.

Yöntem 4: Güç Yönetimi Ayarlarını Değiştirin

Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, ‘Güç Yönetimi’ ayarlarınız, pil tasarrufu için WiFi ağ kartınızı da devre dışı bırakabilir. İnternete ihtiyacınız olmadığında kullanışlı olsa da, iş akışınızı bozuyorsa kesinlikle ideal değildir.

Güç Yönetimi ayarlarını değiştirmek için, Başlat Menüsünü açın ve Controlbir arama yapmak için yazın. Ardından, arama sonuçlarından, açmak için ‘Denetim Masası’ kutucuğuna tıklayın.

Şimdi, Denetim Masası penceresinde ‘Güç Seçenekleri’ kutucuğunu bulun ve tıklayın.

Bundan sonra, o anda seçili olan güç planınızı bulun (seçeneğin önünde mavi bir radyo düğmesiyle gösterilir). Ardından, bireysel planın en sağ kenarında bulunan ‘Plan ayarlarını değiştir’ seçeneğine tıklayın.

Şimdi, bir sonraki ekranda ‘Gelişmiş güç ayarlarını değiştir’ seçeneğine tıklayın. Bu, ekranınızda ayrı bir pencere açacaktır.

Ardından ‘Güç Seçenekleri’ penceresinden ‘Kablosuz adaptör ayarları’nı bulun ve bölümü genişletmek için seçeneğe çift tıklayın.

Bundan sonra, genişletmek için ‘Güç Tasarrufu Modu’ bölümüne çift tıklayın. Ardından, ‘Pilde’ seçeneğinin ardından açılır menüye tıklayın. Ardından, listeden ‘Maksimum Performans’ seçeneğini seçin.

Benzer şekilde, ağ bağdaştırıcınızın uyku moduna geçmediğinden emin olmak için ‘Plugged in’ seçeneği için de işlemi tekrarlayın. Tamamlandığında, ayarları kaydetmek için ‘Uygula’ düğmesine tıklayın ve pencereyi kapatmak için ‘Tamam’ düğmesine tıklayın.

Yöntem 5: Komut İstemini Kullanarak TCP/IP’yi, Güvenlik Duvarı Ayarlarını ve Daha Fazlasını Sıfırlayın

TCP/IP ayarları gibi tüm ağ bileşenlerini sıfırlamak, DNS’yi temizlemek, Güvenlik Duvarı ayarlarını sıfırlamak, Windows soketini sıfırlamanın yanı sıra IP yapılandırma kirasını yenilemek, cihazınızdaki hatayı çözmenize kesinlikle yardımcı olacaktır.

Bunu yapmak için, Başlat Menüsüne gidin ve Terminalbir arama yapmak için yazın. Ardından, arama sonuçlarından ‘Terminal’ kutucuğuna sağ tıklayın ve ‘Yönetici olarak çalıştır’ seçeneğine tıklayın. Bu, ekranınızda bir bilgi istemi getirecektir.

Şimdi, ekranınızda bir UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) istemi görünecektir. Bir yönetici hesabıyla oturum açmadıysanız, bir yönetici hesabı için kimlik bilgilerini girin, aksi takdirde devam etmek için pencerede bulunan ‘Evet’ düğmesine tıklayın.

Ardından, Terminal penceresinde, sekme çubuğunda bulunan köşeli çift ayraç (aşağı ok) üzerine tıklayın ve bir Komut İstemi sekmesi açmak için ‘Komut İstemi’ seçeneğine tıklayın. Alternatif olarak, açmak için klavyenizdeki Ctrl+ Shift+ tuşlarına birlikte basabilirsiniz .2

Şimdi, Komut İstemi sekmesinde, aşağıda belirtilen komutu yazın veya kopyalayıp yapıştırın ve Enteryürütmek için klavyenizdeki tuşuna basın.

netsh int ip reset

Benzer şekilde, aşağıda belirtilen komutu tek tek yazın veya kopyala+yapıştır yapın ve Enterher birini ayrı ayrı çalıştırmak için her birini girdikten sonra klavyenizdeki tuşuna basın.

netsh advfirewall reset 
netsh winsock reset
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

Çalıştırıldıktan sonra PC’nizi Başlat Menüsünden yeniden başlatın. Yeniden başlattıktan sonra, şimdi WiFi’ye bağlanıp bağlanamadığınızı kontrol edin.

Yöntem 6: Tüm Ağ Bağdaştırıcılarını Yeniden Yükleyin

Hiçbir düzeltme sizin için çalışmıyor gibi görünüyorsa, son çare olarak, cihazınızdaki tüm ağ bağdaştırıcılarını tamamen kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Ancak, bunu yaptığınızda kayıtlı tüm WiFi şifrelerinizin silineceğini unutmayın.

Ağ ayarlarını sıfırlamak için Başlat Menüsünü açın ve ‘Sabitlenmiş uygulamalar’ bölümünden veya arayarak ‘Ayarlar’ kutucuğuna tıklayın.

Ardından, ‘Ayarlar’ penceresinde bulunan sol kenar çubuğundan ‘Ağ ve internet’ sekmesine tıklayın.

Şimdi, pencerenin sağ kısmında aşağı kaydırarak bulun ve devam etmek için ‘Gelişmiş ağ ayarları’ kutucuğuna tıklayın.

Ardından, bir sonraki ekranda ‘Diğer ayarlar’ bölümünü bulun ve ‘Ağ sıfırlama’ kutucuğuna tıklayın.

Şimdi, bir sonraki ekranda, cihazınızda ağ adaptörü sıfırlama işlemini başlatmak için ‘Ağ sıfırlama’ kutucuğunda bulunan ‘Şimdi sıfırla’ düğmesine tıklayın. Bu, bilgisayarınızı yeniden başlatır.

Not: Bu, cihazınızdaki tüm ağ bağdaştırıcılarını tamamen kaldırır ve yeniden yükler. Ayrıca, sisteminize yüklemiş olabileceğiniz tüm VPN yazılımlarını ve sanal anahtarları kaldıracaktır.

Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra, tercih ettiğiniz kimlik doğrulama yöntemini kullanarak WiFi ağınıza tekrar bağlanmayı deneyin; internete bağlanabilmeniz gerekir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top