Notion'da Başlangıç ve Bitiş Tarihi Arasındaki Günler Nasıl Hesaplanır

DateBetween () işlevini kullanarak Notion üzerindeki ‘Date’ özelliğindeki Başlangıç Tarihi ile Bitiş Tarihi arasındaki gün sayısını hesaplayabilirsiniz.

Notion, not alma, görevleri ve projeleri yönetme, veritabanlarını yönetme, çizelge oluşturma, işbirliği yapma ve çok daha fazlasını yapmanızı sağlayan bir çalışma alanı uygulamasıdır. Notlar, yazma araçları, yapılacaklar listeleri, kanban, wiki’ler, elektronik tablolar, veritabanları, takvimler ve hatırlatıcılar gibi günlük çalışma bileşenlerini tek bir yerde harmanlayan işbirliğine dayalı bir platformdur. Notion, Android, iOS, Mac, Windows ve Web dahil olmak üzere çeşitli platformlar tarafından desteklenmektedir.

Yapılacaklar listeleri, takvimler, zaman çizelgeleri, programlar ve hatırlatıcılar oluşturmak ve yönetmek için harika bir araçtır. Takvimler ve hatırlatıcılarla çalışırken, tarihleri çok fazla değiştirmemiz gerekir. Bu nedenle, bazen belirli başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kaç gün olduğunu hesaplamanız gerekir. Bu makalenin amacı, size Notion’da başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki günleri nasıl hesaplayacağınızı öğretmek.

Notion’da İki Tarih Arasındaki Günler Nasıl Hesaplanır

Notion’da oluşturabileceğiniz ve yönetebileceğiniz en kullanışlı veritabanı bileşenlerinden biri bir tablodur, satır içi tablolar veya tam sayfa tablolar olabilir. Notion’da, bir tablonun her sütununa Özellik adı verilir. Formül özelliği, sonuçları diğer özelliklere (değişkenlere) göre hesaplar.

Notion’da formüller sütun tabanlıdır, bu da formülleri yalnızca tüm sütuna uygulayabileceğiniz anlamına gelir. Tablodaki tek bir satıra formül uygulayamazsınız.

Bir veritabanında, çeşitli amaçlar için, iki tarih arasındaki günlerin sayısını hesaplamak istersiniz. Örneğin, her hastanın tedavisinin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kaç gün olduğunu hesaplamak için.

İki tarih arasındaki günleri hesaplamak için, yalnızca günleri değil, aynı zamanda başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki haftaları, çeyrekleri, ayları, yılları, saatleri, dakikaları, saniyeleri ve milisaniyeleri de hesaplayan dateBetween () işlevini kullanmanız gerekir. Bu işlev yalnızca tarih özelliği (değişken) üzerinde çalışır.

Diyelim ki Notion’da bir proje hakkında aşağıdaki tablonuz var. Ve her görevin başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki gün sayısını saymanız gerekir.

Şimdi, Başlangıç Tarihi ile Bitiş Tarihi arasındaki günleri hesaplamak dateBetween() Bunun çalışması için, tablonuzdaki Tarih sütunu (Zamanlama) Tarih özellik türünde olmalıdır.

Mülk tipini ‘Tarih’ olarak değiştirmek için, sütun başlığına tıklayın ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi ‘Emlak tipi’ bölümünün altında ‘Tarih’ tipini seçin.

Başlangıç ve bitiş tarihini Notion tablosuna eklemek için iki ayrı sütun oluşturmanıza gerek yoktur.

Tarih seçici takvim menüsünü kullanarak aynı sütuna Başlangıç ve Bitiş girebilirsiniz. Bunu yapmak için, tarih sütunundaki (özellik) bir hücreye tıklayın ve bir tarih seçebileceğiniz bir takvim penceresi göreceksiniz.

İlk olarak, takvim penceresinde başlangıç tarihini seçin. Ardından, “Bitiş tarihi” geçiş anahtarını etkinleştirin.

Ardından, bitiş tarihini seçin ve aradaki tüm tarihlerin mavi renkle işaretlendiğini göreceksiniz.

Aradaki günleri hesaplamak için yeni bir sütun ekleyin ve adını ‘Aradaki Günler’ olarak değiştirin. Tabloya yeni bir özellik (sütun) eklendiğinde, varsayılan özellik türü ‘Metin’ olacaktır, bu nedenle Özellik Türü menüsünden özellik türünü ‘Formül’ olarak değiştirin (aşağıda gösterildiği gibi).

DateBetween (): Sözdizimi:

dateBetween(date, date, text)

Burada tarih bağımsız değişkeni, hem ‘Başlangıç Tarihi’ hem de ‘Bitiş Tarihi’ni içeren date özelliğinin adını belirtir. Ve Metin bağımsız değişkenleri günler, haftalar, çeyrekler, aylar, yıllar, saatler, dakikalar, saniyeler ve milisaniyeler gibi birimlerden biri olmalıdır.

Tabloda, formül sütununuzdaki herhangi bir hücreyi tıklayın. Bu, formülünüzü yazabileceğiniz formül penceresini (aşağıda gösterildiği gibi) açar.

Formül penceresinde, sol taraftaki panelde, Özellikler, Sabitler, İşlevler, İşleçler vb. Gibi birkaç bölümü kaydırabilir ve bulabilirsiniz. Sol taraftaki bir öğenin üzerine geldiğinizde, açıklamasını, sözdizimini, ve nasıl kullanılacağına dair örnekler.

Pencerenin üst kısmındaki metin kutusuna aşağıdaki formülü yazın.

dateBetween(end(prop("Schedule")), start(prop("Schedule")), "days")

Not: Yukarıdaki formülde, end(prop("Schedule")) ve start(prop("Schedule")) , hem Başlangıç Tarihini hem de Bitiş Tarihini içeren sütunu ifade ederken, son bağımsız değişkendeki “günler” gün birimini belirtir . Schedule , Notion tablonuzda Başlangıç ve Bitiş Tarihi ile sütunun özellik adıyla değiştirmelisiniz.

Formülünüzü yazmaya başladığınızda, formülünüzde kullanabileceğiniz ilgili komutları aşağıda görebilirsiniz. Üzerine tıkladığınızda, formülünüze eklenecek ve sizi manuel olarak yazma zahmetinden kurtaracaktır.

Formülü yazmayı bitirdiğinizde, siz ‘Bitti’yi tıklamadan önce sonuç hemen sütunda görünecektir.

Kapatmak için ‘Bitti’yi tıklayın veya Ctrl + Enter basın veya formül penceresinin dışında herhangi bir yeri tıklayın.

Şimdi, tablodaki her görevin Başlangıç Tarihi ile Bitiş Tarihi arasındaki gün sayısını aldınız. Aşağıda görebileceğiniz gibi, aynı olan bir Başlangıç ve Bitiş Tarihiniz varsa (Görev 5 için), bir ‘0’ alırsınız.

Şimdi, Notion’da iki tarih arasındaki günleri nasıl hesaplayacağınızı biliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir!

How to Use Midjourney v6

Midjourney v6 Nasıl Kullanılır

Her zamankinden çok daha gerçekçi görüntüler oluşturmak için Midjourney'in en yeni modelini kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir